Volop werk en waardering voor vrijwilligers in West-Friesland

3 november 2021 12:18
vrijwilligersmarkt
Bron: Aangeleverd

Vrijwilligerspunt West-Friesland organiseert elk jaar de uitreiking van de Vrijwilligersprijzen in de gemeenten Medemblik en Hoorn. In Medemblik zijn vijftien vrijwilligers en twintig vrijwilligersorganisaties door de inwoners aangedragen. Een jury heeft vervolgens drie genomineerden in elke categorie gekozen. Wie dit zijn wordt vrijdag bekendgemaakt aan de hand van een persoonlijke video. Waarna er op de genomineerden gestemd kan worden.

In Hoorn kan de jury zich buigen over zestien vrijwilligers en veertien vrijwilligersorganisaties. Voor wie zich wil verdiepen in het aanbod van vrijwilligerswerk organiseert Vrijwilligerspunt West-Friesland vrijdag en zaterdag een Vrijwilligersmarkt aan de Maelsonstraat 12 in Hoorn. Dertig organisaties tonen op deze twee dagen welke mogelijkheden tot vrijwilligerswerk zij bieden. Een compleet overzicht van de deelnemende organisaties is te vinden op de website van Vrijwilligerspunt West-Friesland.

“Ook hebben we een vacaturebank voor vrijwilligers met zo’n 350 openstaande vacatures,” vertelt Nancy Alders van Vrijwilligerspunt. “Als iemand zijn talent voor muziek, twee rechterhanden, of liefde voor tuinieren vrijwillig wil inzetten is de kans heel groot dat we een passend aanbod kunnen vinden. Het geeft de mogelijkheid iets te doen waar je normaal gesproken niet aan toekomt of om ervaring op te doen.”

Uitzending – 30 oktober 2021

Er is volop werk en waardering voor vrijwilligers in West-Friesland. 5 en 6 november wordt er een vrijwilligersmarkt georganiseerd voor wie ook aan de slag wil. Ook worden de genomineerden voor de Vrijwilligersprijs Medemblik bekendgemaakt. Beluister het interview met Nancy Alders.

Volop werk en waardering voor vrijwilligers in West-Friesland

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405