Voorbereiding Hoornse Havenconcerten in volle gang

2 september 2023 14:26
Door Erik Bout
Bron: WEEFF

Op 2 september 2023 vinden in de Karperkuilhaven de Hoornse Havenconcerten plaats. Tot vreugde van de organisatie belooft het prachtig weer te worden. “Dat is een mooie meevaller, en daar zijn we heel blij mee” verzucht Marjolein Regter, secretaris van het bestuur van de organiserende stichting.

Nu ligt de statige driemaster nog afgemeerd aan de kade, maar in de loop van de middag worden de ankers van de Abel Tasman midden in de haven uitgegooid. Haar dek dient dan als podium van de 19de editie van het Hoornse Havenconcert.

The roaring twenties

Het programma start om 19.15 met een optreden van de talenten van de Hoornse Muziekschool Boedijn, die samen met het Berlage Saxophone Quartet muzikale aftrap verzorgen. Rond 20.30 volgt het hoofdprogramma van het Berlage Saxophone Quartet met mezzosopraan Karin Strobos en bariton Martijn Cornet (onder meer bekend van zijn prachtige uitvoering van Schuberts Winterreise met het Ragazze Quartet). Zij brengen een ode aan the roaring twenties met liederen uit de periode tussen de twee wereldoorlogen. In arrangementen van Wijnand van Klaveren worden (jazz)componisten George Gershwin, Cole Porter en Kurt Weill aangehaald onder de noemer ‘Feier/Fire’.

De uitsmijter wordt geserveerd door The Bentleys and the Bendella’s die ook op de afgelopen editie van de partij waren.

De toegang is gratis en het Hoornse Havenconcert kan worden bekeken vanaf de kade van Karperkuilhaven, maar je kan ook komen met je eigen bootje.

bron foto: WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405