Voorbereidingen Passion Enkhuizen in volle gang: “Dit doe ik niet nog een keer!”

29 maart 2023 13:59
Bron: WEEFF

Het Paasverhaal over de laatste dagen van Jezus Christus wordt zaterdagavond 1 april in Enkhuizen vertolkt door kinderkoor Sunshine en jongerenkoor Reaching Hand. Afgelopen week vond in De Nieuwe Doelen een van de laatste repetities voor de Passion Enkhuizen plaats.

“De uitdaging is de techniek”, vertelt producent Jacintha Floris van Passion Enkhuizen. Beide koren en de band komen op het zeilschip Lutgerdina te staan, en de solisten komen met kleinere bootjes er omheen. “Er worden live beelden gemaakt dat op schermen te zien is voor het publiek. Daarnaast moet ook het geluid goed zijn, dus er komen best wat technieken bij elkaar. En dat is spannend.”

Bekijk hier de reportage over de Passion Enkhuizen. De tekst gaat onder de video verder.

Tijdens de repetitie in De Nieuwe Doelen kwamen verschillende disciplines samen. Zo kon de techniek het geluid testen, de spelers nog beter in hun rol kruipen en de dirigent alle aanwijzingen nog een keer doorlopen. Het belooft een spektakel te worden in de haven van Enkhuizen.

De organisatie rekent op een ‘paar duizend man’ op de kade om het muzikale Paasverhaal te bewonderen. Maar aan een jaarlijks terugkerend evenement moet de producent niet denken. “Wat mij betreft niet!”, lacht Jacintha Floris. “Het zou prachtig zijn, maar het is gigantisch veel werk.” De kans is dus groot dat het verhaal dit jaar voor de laatste keer in Enkhuizen vertolkt gaat worden.

Burgemeester als verteller

“Ik heb geen moment geaarzeld”, laat burgemeester Eduard van Zuijlen van Enkhuizen weten. Hij vertolkt dit jaar de rol van verhalenverteller. Vier jaar geleden werd hij al door de organisatie gevraagd om mee te doen, maar corona gooide roet in het eten.

De rol van verteller is hem op het lijf geschreven, zo zegt hij zelf. “Als de voetbalclub vraagt of ik een keertje mee wil doen, dan moet ik helaas passen. Dat kan ik niet. Maar verhalen vertellen? Dat kan ik wel!”, vertelt Van Zuijlen met een lach. “Als je als burgemeester geen verhalen kunt vertellen kun je beter een ander vak zoeken.”

Passion Enkhuizen vindt plaats op zaterdag 1 april. Het evenement start om 19.30 uur in de Oude Haven van Enkhuizen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405