Voorjaarsvakantie: Wat is er te doen in West-Friesland?

20 februari 2024 13:55
cursus kinderen vakantie
Bron: Tom de Vos

De voorjaarsvakantie is in volle gang. Veel mensen trekken eropuit, maar ook voor de thuisblijvers is er genoeg te doen in West-Friesland. In dit overzicht kun je ontdekken wat er zoal in de regio te beleven is.

Gemeente Drechterland: ‘Greatest Hits’ By Memphis & Friends
In Café De Roode Leeuw in Venhuizen zullen Memphis & Friends zaterdagavond een muzikaal eerbetoon brengen aan grootheden in de muziek. Een afwisselend optreden met hits van vroeger en nu en gastoptredens van muzikanten uit ons eigen West-Friesland: Enrico Kors en Jos Kolenberg.

Gemeente Enkhuizen: Rare straatnamenroute
‘Hoerejacht’ of ‘Tussen Hel en Vagevuur’; in Enkhuizen zijn dit soort straatnamen zeker geen zeldzaamheid. Een stadswandeling is prima te combineren met het spotten van bijzondere straatnamen, dus kijk goed om je heen.

Gemeente Hoorn: Mamma Mia
Musical-hit MAMMA MIA! is sinds afgelopen september te bewonderen in schouwburg Het Park in Hoorn. De musical, die wereldwijd meer dan 60 miljoen keer is bezocht, wordt tijdens de voorjaarsvakantie elke avond opgevoerd.

Gemeente Koggenland: Sport & Spel dagen
Jongerenwerk Koggenland organiseert vandaag en morgen de jaarlijkse Sport & Speldagen, die plaatsvinden in Obdam. Tijdens deze dagen worden er verschillende activiteiten gedaan. Van streetdance tot gamen tot spelen op een luchtkussen, voor ieder kind is er wel wat leuks te doen.

Gemeente Medemblik: Stoommachine museum
Vanaf zaterdag 10 februari tot en met zondag 25 februari wordt het vuur op de ketel gestookt. Het Nederlands Stoommachinemuseum opent namelijk haar deuren weer voor publiek. Hier kun je imposante stoommachines aan het werk zien, de tentoonstelling ‘Pompen voor de Polder’ bekijken en voor de kinderen is er een speurtocht, om het museum spelenderwijs te verkennen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405