Voormalig DEK-terrein in Medemblik weer stap verder in ontwikkeling tot woonwijk

9 november 2022 14:00
Jeroen Broeders en USP ontwikkelaar van 2-onder-1 kap kavels

Gemeente Medemblik heeft acht kavels op het voormalig DEK-terrein verkocht aan projectontwikkelaar USP Vastgoed uit Hem. Deze kavels zijn bestemd voor de bouw van acht twee-onder-een-kapwoningen.

Vorig jaar zijn 17 kavels voor vrijstaande woningen verkocht. Ook worden er negen huurwoningen en 18 appartementen gerealiseerd. Eén groot kavel voor 16 woningen wordt bebouwd in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). In dit geval is een groep inwoners gezamenlijk opdrachtgever voor hun eigen woningbouwproject.

De gemeente is in het voorjaar van 2021 gestart met het bouwrijp maken van het terrein. De riolering en andere nutsvoorzieningen zijn aangelegd. Er zijn sloten gegraven en verbreed, beschoeiingen geplaatst en bruggen en duikers gebouwd. Ook wordt de definitieve bestrating en worden er groenvakken aangebracht in de wijk waar al woningen staan (of gebouwd worden).

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405