Voorzitter De Zouaven baalt van vertrek oud-clubgenoot Frank de Boer als bondscoach

29 juni 2021 15:05

Voorzitter Cees Deen van voetbalvereniging De Zouaven baalt ervan dat Frank de Boer opstapt als bondscoach van het Nederlands Elftal. De Boer groeide op bij de club uit Grootebroek. “De publieke opinie was enorm tegen hem gekeerd, er was geen ontkomen meer aan.”

De voorzitter is een oud-buurjongen van Frank de Boer. Voorafgaand aan het EK voetbal spraken we hem, en andere oud-clubgenoten ook al. Toen waren ze vooral vol trots, en begreep Deen weinig van al het commentaar op de bondscoach. “Het is makkelijk om kritiek te leveren. En ik denk dat als we collectief achter hem gaan staan dat we veel krachtiger worden dan dat we iemand afzeiken. Hij is in Amsterdam met heel matig materiaal vier keer kampioen geworden.”

Nee, verbaasd is Deen niet door het opstappen van Frank de Boer. “Al zóu hij door willen gaan, dan zou er geen spaan van hem worden heel gelaten. Zo werkt het in de voetbalwereld. Je moet presteren, en anders ben je ten dode opgeschreven.”

“Ik kan me voorstellen dat hij het liefst door zou gaan, strijdend ten onder zou gaan. Maar je hebt ook met je familie, je gezin te maken. Die lijden er ook onder. Ik sprak ook de vader van Frank en merkte dat al die kritiek ook veel met hem deed”, legt Deen uit. 

Wat hem betreft had het niet zover hoeven komen. “Ik vind het heel sneu voor Frank. Als hij wel door zou zijn gegaan, zou er net zo lang op hem worden ingehakt tot hij wel zou gaan. Iedere nederlaag weer. Mensen praten elkaar graag na, maar zo zit de wereld helaas nou eenmaal in elkaar”, vertelt hij teleurgesteld. 

Bekijk hier de reportage die we voorafgaand aan het EK bij De Zouaven maakten.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405