Vossen spotten in West-Friesland: “Nu is de beste tijd!”

19 februari 2022 21:35

Mocht je in deze omgeving komende tijd een gek gekef horen en is er geen kat of hond in de buurt? Grote kans dat je te maken hebt met een vos. Deze periode zijn ze namelijk bezig met het zoeken naar een partner voor de paartijd. Dat ze minder schuw voor mensen. Maar wat moet je doen als je zo’n beestje tegenkomt? En waar maak je de grootste kans?

Mikal Folkertsma, boswachter in West-Friesland namens Staatsbosbeheer, geeft elke week in De Mooij Show op WEEFF Radio een tip waarom je dit weekend naar buiten moet gaan. In de uitzending van gisteravond vertelde ze over de tip van dit weekend, die dit keer ging over haar favoriete dier: de vos.

Natuurgebieden

Folkertsma legt uit hoe je het beste met een vos zou moeten omgaan als je het dier tegenkomt. Waar de dieren zich schuilhouden, wilde de boswachter niet vertellen. “Ter bescherming van de dieren. Maar in een woonwijk kom je ze niet snel tegen, daarvoor moet je echt onze natuurgebieden in gaan.”

Elke zaterdag tussen 17:00 en 19:00 hoor je een nieuwe tip van Mikal in De Mooij Show met Gavin Mooij op WEEFF Radio. Benieuwd naar meer verhalen uit de natuur? Kijk eens op boswachtersblog.nl/noord-holland.

Uitzending – 19 februari 2022

Mikal Folkertsma legt uit waarom jij dit weekend naar buiten moet, in De Mooij Show met Gavin Mooij.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405