Vrachtwagen in Zwaagdijk-Oost kantelt bij het ontwijken van tegenligger

17 juni 2022 16:53

Op de Noorderboekert in Zwaagdijk-Oost is vanochtend om 07:30 een vrachtwagen gekanteld. De chauffeur van de vrachtwagen gaf een tegenligger wat ruimte waardoor hij zelf in de berm belandde. Bij het terugsturen naar de weg is de vrachtwagen gekanteld. De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond.

Bevoorrading Jumbo wordt ietsje later.

Posted by Sipke de Vries on Friday, June 17, 2022

De omwonenden zijn al langere tijd ontevreden over de berm. “Ze hebben deze weken geleden verhard met grind, maar er komen vrijwel direct kuilen in”, aldus een buurtbewoner. Volgens hem hebben ze het al meerdere keren proberen te herstellen, maar lukt dat steeds maar niet. “Nu hebben ze het gewoon afgezet waardoor je maar net langs elkaar past, maar het is erg vervelend als je een tegenligger tegen komt”, zegt de buurtbewoner.

Naast de weg bevind zich een sloot. De achterkant van de trailer is bij het ongeluk hierin terecht gekomen. Deze is er inmiddels alweer uitgehaald, waardoor er voor de rest van het verkeer geen hinder meer is op de weg.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844