Vragen over extra subsidie voor verduurzamen woningen

26 juni 2020 17:23
Verduurzaming woningen koppelen

Erik Wiebes, minister van economische zaken, trekt 150 miljoen uit om woningen in Nederland te verduurzamen. D66 Medemblik stelt daarover vragen aan het college.

“Bijna iedereen in Nederland is wel bezig met verduurzamen”, vertelt Ferry Floor communicatiemedewerker bij D66 Medemblik. “Dat zien we aan bijvoorbeeld het afval scheiden en aan de zonnepanelen.”  

Plan voor extra subsidie

Het plan van minister Wiebes is dat er 150 miljoen extra bovenop de subsidie komt die er al is om te verduurzamen. Per huishouden is de subsidie maximaal 90 euro. Dan moet je denken aan: “Led-verlichting of het inregelen van verwarmingsinstallaties. Bij het aanschaffen van een duurzame koelkast kun je 35 euro terug krijgen.”

Ferry vertelt dat de extra subsidie over de gemeente verspreid wordt. “De 150 miljoen is een extra subsidie en die geldt eigenlijk voor iedereen.” Bij het verduurzamen van het huis kan de subsidie bij de gemeente worden aangevraagd. “Het is niet veel geld maar alle kleine beetjes helpen.” Hoe en wanneer de subsidie aangevraagd kan worden is nog onbekend.

Vragen aan het college over de subsidie 

D66 stelde vragen aan het college van Medemblik over deze extra subsidie. “De gemeente zelf weet er ook nog niet zo veel over. We verwachten binnenkort een reactie terug vanuit Den Haag.” De reactie van het college op de vragen van D66 was snel. “Dat is best wel fijn. De ene keer gaat dat best langzaam en de andere keer snel. Nu kregen we een snelle reactie en daar zijn wij natuurlijk blij mee.”

Ferry denkt wel dat de gemeente Medemblik de vergoeding aanvraagt. Dit aangezien de vergoeding voor elke gemeente geldt. “Ik neem aan dat ze aanspraak maken om er zo voor te zorgen dat inwoners hun woningen verduurzamen.”

Uitzending – 20 juni 2020

Ferry Floor, communicatiemedewerker bij D66 Medemblik, vertelt over de vragen die de partij stelde aan het college over de subsidie voor het verduurzamen van woningen

5665

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844