Vredeswandeling door de stad: “Probeer naar elkaar te luisteren”

19 september 2021 09:54

In Enkhuizen wordt vandaag een vredeswandeling gehouden: Walk of Peace. Met deze wandeling wil de organisatie aandacht vragen voor inclusiviteit en het openstaan naar elkaar toe, aldus Louise Kooiman, voorzitter van Raad voor Kerken.

Het is de derde keer dat de wandeling wordt gehouden in de stad, vertelt Kooiman in een interview op WEEFF Radio. “We hopen dat er dit jaar honderd mensen mee doen en misschien nog wel meer.”

Volgens Kooiman doen er uit alle lagen van de samenleving mensen mee met de wandeling. Op die manier proberen ze ook tussen deze lagen verbinding te leggen. “Tijdens de Walk of Peace wordt er contact gelegd met elkaar en kunnen mensen met elkaar in gesprek gaan. De deelnemers krijgen ook vragen mee, om zo tot een conversatie te komen.”

Inclusiviteit

Het thema dit jaar is inclusief samenleven. Tijdens de route wordt er bij allerlei thema’s over inclusiviteit stilgestaan, zoals bij een ‘struikelsteen’ die die ochtend geplaatst wordt.

Kooiman vindt het belangrijk dat er wederzijdse respect is en iedereen open staat voor een gesprek. “Probeer naar elkaar te luisteren en goede vragen te stellen, er zit veel onder de beweegredenen en afwegingen van mensen en de keuzes die ze maken of waar ze voor staan.”

De wandeling begint vandaag om 14.00 bij het Hertenkamp in Enkhuizen. De burgemeester houdt daar een toespraak en daarna start de wandeling door de stad.

Uitzending – 18 september 2021

In Enkhuizen wordt vandaag een vredeswandeling gehouden: Walk of Peace. Met deze wandeling wil de organisatie aandacht vragen voor inclusiviteit en het openstaan naar elkaar toe. Beluister het interview met Louise Kooiman, voorzitter van Raad voor Kerken.

Vredeswandeling door Enkhuizen

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405