Vreugdevuur in Opperdoes gaat ook dit jaar niet door

21 december 2021 15:00

Het traditionele vreugdevuur in Opperdoes dat op oudejaarsdag plaatsvindt, gaat ook dit jaar niet door. Dat bevestigt een woordvoerder van gemeente Medemblik aan NH Nieuws/WEEFF. 

De gemeente laat weten dat − vanwege de aangescherpte coronamaatregelen in Nederland − de Opperdoezer traditie, dat elk jaar een hoop gezelligheid met zich meebrengt, niet door kan gaan. “Nadat de maatregelen afgelopen weekend opnieuw zijn aangescherpt, hebben wij in Nederland te maken met een samenscholingsverbod. Het vreugdevuur in Opperdoes kan dit jaar daarom niet doorgaan.”

Vorig jaar ook afgelast

Vorig jaar werd het vreugdevuur nog verboden, nadat er landelijk een vuurwerkverbod was ingesteld vanwege het coronavirus. Tijdens de komende jaarwisseling geldt er opnieuw een verbod, maar vreugdevuren vallen daar niet onder.

“We wilden dit jaar de traditie weer oppakken”, liet een woordvoerder van de gemeente eerder weten aan NH Nieuws/WEEFF. Desondanks kan de jaarlijkse traditie dit jaar geen doorgang vinden.

Uit de hand gelopen

In 2018 liep dit spektakel nog volledig uit de hand. Hulpverleners werden bekogeld met vuurwerk en de brandweer moest meerdere keren ingrijpen. Als reactie daarop verscherpte de gemeente haar maatregelen. Zo werd er onder meer een speciale container neergezet, waarin alleen vuur mocht worden gestookt. Ook hield de politie extra toezicht. Dit heeft ertoe geleid dat het vreugdevuur in 2019 vlekkeloos verliep.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405