Vrienden begraafplaats Keern winnaar Gouden Terebinth 2022

13 februari 2022 09:05

Rita Lodde en Irene Laan hebben zaterdagmiddag als vertegenwoordigers van de Vrienden van begraafplaats Keern de Gouden Terebinth uitgereikt gekregen. Een wisseltrofee die sinds 2015 tweejaarlijks wordt uitgereikt aan een organisatie, instantie of persoon die zich bijzonder heeft ingespannen voor het behoud van een klassieke begraafplaats.

Naast de Hoornse afvaardiging waren er ook nominaties voor stichtingen uit Naarden en Roermond. De drie genomineerde organisaties vertoonden volgens de jury grote overeenkomsten:”In alle drie gevallen gaat het om groepen van actieve vrijwilligers die gezamenlijk het funeraire erfgoed beschermen en een groot aantal activiteiten ontwikkelen om het maatschappelijk draagvlak voor het behoud van dit soort erfgoed te vergroten.” De mogelijkheid om scholieren een maatschappelijke stage aan te bieden op de begraafplaats aan het Keern gaf uiteindelijk de doorslag.

WEEFF/NH Nieuws maakte eerder bovenstaande repportage over de begraafplaats. Ook vertelde Rita Lodde op de radio over de bijzondere geschiedenis. Dit interview is onderstaand terug te luisteren.

Uitzending – 3 juni 2020

Rita Lodde vertelt over de geschiedenis van de begraafplaats aan het Keern.

De geschiedenis van de begraafplaats aan het Keern

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405