Vrijwilligers gaan duizenden jonge boompjes in Medemblik redden van de ondergang

12 februari 2024 06:06
Bron: Waterschap

Meer Bomen Nu, de gemeente Medemblik en Recreatieschap Westfriesland willen op 17 februari zaailingen van bomen op De Vooroever bij Medemblik redden van de ondergang. Ze roepen daarom vrijwilligers op om jonge boompjes uit te graven en te verhuizen naar een plek waar ze kunnen groeien.

Overal op recreatiegebied De Vooroever bij Medemblik staan zaailingen op plekken waar ze geen kans hebben om uit te groeien tot volwaardige bomen. Ze krijgen te weinig licht, ze staan te dicht op elkaar of te dicht bij het pad.

Daarom worden de boompjes uitgegraven en neergezet op een tijdelijke plantplek. Van daaruit worden ze verder verspreid over de gemeente. Ook vrijwilligers mogen boompjes mee naar huis nemen.

Zo probeert de gemeente klimaatverandering tegen te gaan. “We willen gaan voor meer groene wijken, want daarmee realiseren we meer biodiversiteit, minder hittestress en een sterkere natuur”, aldus wethouder Harry Nederpelt.

Vrijwilligers kunnen zich op 17 februari om 10.30 uur melden bij de parkeerplaats van De Vooroever in Medemblik aan de Vlietsingel. De actie duurt tot ongeveer 13.30 uur. Geïnteresseerd? Meld je dan hier aan.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844