Vrijwilligers in het zonnetje gezet voor inzet tijdens verkiezingen

11 mei 2021 11:59

De 111 vrijwilligers die zich hebben ingezet tijdens de laatste verkiezingen voor de Tweede Kamer worden door gemeente Opmeer in het zonnetje gezet. Als blijk van waardering ontvangen zij deze week een leuke attentie. 

Vanwege de coronamaatregelen waren er veel extra vrijwilligers nodig tijdens de verkiezingsdagen op 15, 16 en vooral 17 maart. Bij klachten, hoe mild ook, moest een vrijwilliger direct vervangen kunnen worden. Er waren dus meer mensen nodig dan in andere jaren om het stemmen mogelijk te maken.

De stembureauleden die zich hadden aangemeld, moesten extra instructies lezen en voorzorgsmaatregelen treffen. Daarnaast moesten zij bereid zijn om ten tijde van een pandemie de openbaarheid op te zoeken. Vooral dat laatste vond de gemeente Opmeer een blijk van waardering waard. De vrijwilligers krijgen een cadeaubon, die deze week per post zal worden bezorgd.

Speciaal bezoek

Fred Nansink is een van de langstzittende stembureauvrijwilligers. Al vanaf 1998 is hij vrijwillig stembureaulid en ook zijn vrouw en zoon zijn vrijwilligers. De gemeente vond het zo bijzonder dat een heel gezin zich inzette, dat de familie Nasink speciaal bezoek kreeg. Waarnemend burgemeester Wim Groeneweg reikte de presentjes persoonlijk uit.

De gemeente hoopt ook volgend jaar op de inzet van vele vrijwilligers te mogen rekenen. Hopelijk zonder desinfecteermiddelen, handschoentjes en mondkapjes.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844