Vrijwilligersorganisaties in de schijnwerpers bij ‘Opmeer in het Licht’

22 juni 2024 09:52
Door Eva Rijs
Bron: Team Opmeer in het licht

Vrijwilligersorganisaties uit de gemeente Opmeer krijgen vrijdag 5 juli en zaterdag 6 juli de kans om zichzelf in de schijnwerpers te zetten. Op het recreatieterrein van De Weijver in Hoogwoud wordt een 1,5 kilometer lang lint van lampjes neergezet. Clubs en stichtingen kunnen zich vanuit de tussenliggende kraampjes laten zien.

Er is een route uitgestippeld waar om de tien meter een lamp staat, en om de zes lampen een kraam. Bij elke kraam hoort een andere vrijwilligersorganisatie. Er is ruimte voor 25 verschillende kramen. Opbouwwerker Wiebo Beenen van de gemeente Opmeer benadrukt hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor onze samenleving.

“Vrijwilligers zijn de smeerolie van onze maatschappij”, licht hij toe. “Zonder vrijwilligers kunnen er ook geen voetbalclubs bestaan. De organisaties klagen nog wel eens dat ze niet gezien of gehoord worden. En dat is ook zo. Daarom zijn dit soort dingen belangrijk. We willen even extra aandacht besteden aan de organisaties in Opmeer en het mooie werk dat ze leveren.”

Opvallend de aandacht trekken

De kramen moeten een echte ervaring zijn voor de bezoekers, het moet opvallen en de aandacht trekken voor de deelnemende organisatie. Met meer dan alleen flyers uitdelen red je het dus niet. “Het is een kans om nieuwe vrijwilligers te werven, dus ze moeten opvallen”, zegt Beenen. “Een fanfare kan bijvoorbeeld laten zien wat ze doen door live muziek te spelen. Een kerstgerelateerde organisatie moet weer wat anders opvallends zien te bedenken.”

Vanaf vrijdag 5 juli is het terrein van De Weijver in Hoogwoud geopend van 19.00 tot 23.00 uur. Deze avond is gericht op de jeugd, met de leeftijd van de basisschool en begin middelbare school. De jonge bezoekers kunnen deelnemen aan diverse activiteiten, zoals springkussens en prijsvragen. De zaterdag is voor alle inwoners van de gemeente. De avond eindigt met een borrel bij Podium Pardoes. Het terrein is dan open van 21.00 tot middernacht.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844