Vrijwilligerspunt op zoek naar mensen om asielzoekers in Wervershoof te helpen

26 oktober 2023 11:30
Bron: NH Nieuws

Het Vrijwilligerspunt Westfriesland en Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zoeken naar mensen, die vanaf 1 november hulp kunnen bieden bij de asielzoekers die worden opgevangen in Wervershoof. De zoektocht spitst zich met name op mensen die willen helpen bij activiteiten.

Ongeveer 200 asielzoekers worden op dit moment opgevangen aan de Julianastraat in Avenhorn, binnen de gemeente Koggenland. Toen zij hier enkele weken zaten, werd bekend dat ze volgende maand naar een locatie aan de Vok Koomenweg in Wervershoof verhuizen. Hier blijven ze voor een periode van zes maanden, tot 1 mei 2024.

De Veiligheidsregio Noord-Holland en Vrijwilligerspunt Westfriesland hebben een oproep gedaan aan vrijwilligers, die zich enkele uren per week in willen zetten in het begeleiden van de asielzoekers. Vooral bij het organiseren van en ondersteunen tijdens activiteiten worden mensen gezocht.

Vooral behoefte aan activiteiten in de middag

“Deze activiteiten hoeven zeker niet ingewikkeld te zijn. Denk aan sportactiviteiten zoals wandelen en voetballen, creatieve activiteiten zoals handwerken of schilderen, of spelletjes doen met de kinderen”, stelt het Vrijwilligerspunt. “Ook is er behoefte aan Nederlandse les voor volwassenen en kinderen.”

Volgens het Vrijwilligerspunt zullen de mensen op de opvanglocatie vooral ’s middags activiteiten willen doen, omdat de behoefte dan het grootst is. “Daarom wordt er voornamelijk gezocht naar mensen die in de middag tussen 14.00 en 17.00 uur tijd hebben”, licht het Vrijwilligerspunt verder toe.

Koggenland bedankte buurtbewoners en vrijwilligers

Burgemeester Monique Bonsen van Koggenland heeft afgelopen weekend een informele bijeenkomst gehouden in het paviljoen van de huidige opvang locatie. Bij de Julianastraat in Avenhorn bedankte zij de buurtbewoners en vrijwilligers die de afgelopen maanden hebben meegeholpen bij het begeleiden van de asielzoekers.

“De bewoners vertelden dankbaar te zijn voor de inzet die er in het afgelopen half jaar getoond is. En daar sluit ik me bij aan”, vertelde de burgemeester afgelopen zaterdagochtend. “Daarnaast ben ik ook erg trots op hoe deze periode is verlopen. Het begin was niet makkelijk, er is een groot beroep gedaan op het openstellen van uw hart en omgeving, maar het is gelukt. We hebben veel mensen in nood een fijne en veilige plek kunnen bieden.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844