Vrijwilligerspunt wil scholieren helpen bij het maken van een keuze na behalen van diploma

8 februari 2023 15:11
vrijwilligerspunt

Een tussenjaar, verder studeren of toch totáál iets anders? Dat is de vraag die door veel studenten gesteld worden als zij richting het einde van hun tijd op de middelbare school gaan. Om ze te helpen bij de keuze organiseert het Vrijwilligerspunt West-Friesland over twee weken een bijeenkomst in Hoorn. Fleur Neefjes vertelt op WEEFF Radio meer over de avond die zij organiseren.

Tijdens het Make A Choice Café kunnen jongeren tussen 13 en 30 jaar ontdekken welke opleidingen zij kunnen volgen, maar ook wat een maatschappelijke diensttijd inhoudt. Daarnaast kunnen alle deelnemers aan de slag met opdrachten, zodat ze zelf een goed inzicht kunnen krijgen in hun ambities en kwaliteiten.

Ervaringen delen

Jong Westfriesland in Actie begeleidt jaarlijks jongeren bij hun Maatschappelijke Diensttijd (MDT). “Bij het MDT-project zet je je vrijwillig in voor een maatschappelijke organisatie”, vertelt Fleur Neefjes van het Vrijwilligerspunt. “Je doet niet alleen iets voor een ander, je ontwikkelt ook jezelf, vergroot je netwerk en je werkt aan je cv. MDT helpt ook bij het maken van een keuze van een studio of beroep.”

Toch bestaat er volgens Neefjes soms twijfel bij jongeren die MDT volgen of zij moeten studeren, werken, of een tussenjaar moeten nemen. “Daarom ontstond bij ons het idee om de inspirerende bijeenkomst Make A Choice Café te organiseren, waar (oud-)studenten die dezelfde keuze hebben moeten maken komen vertellen over hun ervaringen”, stelt ze. “Zo kunnen we de jongeren op weg helpen met het maken van de juiste keuze voor hún toekomst.”

De bijeenkomst vindt op dinsdag 21 februari vanaf 19.00 uur plaats, op de Maelsonstraat 12 in Hoorn. Vanuit het Vrijwilligerspunt wordt verzocht om van tevoren aan te melden. De deelname aan het Make A Choice Café is gratis.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405