Vrouw (85) overleden na frontale fietsbotsing in Bovenkarspel

1 november 2021 08:26

Een vrouw (85) is overleden na een frontale fietsbotsing met een mountainbiker gisterochtend. Dat heeft de politie op Twitter laten weten. Rond 10.15 uur fietsten de twee in het park op de Drechterlandseweg (N505) op elkaar in en daarbij kwam de mevrouw ernstig ten val. De man liep gekneusde ribben op.

De 59-jarige man zat op zijn mountainbike en de 85-jarige mevrouw fietste op haar elektrische fiets toen zij met elkaar botsten. Daarbij kwam de mevrouw met haar hoofd op het asfalt en liep zij ernstig hersenletsel op.

De politie, drie ambulances en een traumahelikopter kwamen op het incident af. De vrouw werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later alsnog.

De politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeluk en constateerde dat er sprake was van een voorrangsfout, zo liet de politiewoordvoerder aan het Noordhollands Dagblad weten.

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405