Vrouw en broer van Manodj B. geen verdachten meer in moordzaak vermiste Sumanta

4 januari 2022 12:45

De vrouw en broer van Manodj B. zijn geen verdachten meer in de moordzaak van de vermiste Sumanta Bansi. Dat werd duidelijk tijdens een tussentijdse zitting tegen hoofdverdachte B. 

Verdriet bij nabestaanden Sumanta Bansi groeit, einde onderzoek nadert

Sumanta verdween in februari 2018 van de aardbodem. Ze studeerde in Nederland, en woonde in Hoorn bij het gezin van Manodj B. Op het moment van de verdwijning was ze zwanger van de hoofdverdachte, voor de tweede keer. Ze zou onder druk de eerste keer abortus hebben laten plegen, maar was dat nu niet van plan. 

Ook verdacht van verdwijnen lichaam

Volgens het OM heeft Manodj de toen 22-jarige vrouw doodgestoken en het lichaam hebben laten verdwijnen. Dat zou onder meer blijken uit afgeluisterde gesprekken. Al meerdere malen is er gezocht naar het lichaam van Sumanta. Eerder in het Robbenoordbos in Wieringerwerf en de laatste keren in recreatiegebied De Hulk bij Scharwoude. Maar allemaal zonder succes.

Ook vader van de verdachte Dwarka B. zou een rol bij de verdwijning hebben gespeeld. Hij zit niet vast, maar is nog wel verdachte. Hoe het met die zaak verder gaat is nog onduidelijk. De officier van justitie zei dat ze pas in de komende maanden een besluit nemen of die zaak tegelijk kan dienen met die van zijn zoon. Of dat het apart wordt behandeld.

Een langer voorarrest geeft het gevoel alsof hij als is veroordeeld

peter plasman, advocaat Manodj b.

De advocaat van Manodj B., Peter Plasman, vroeg opnieuw om zijn cliënt tot de zitting vrij te laten. Hij zit al 14 maanden in voorarrest en heeft altijd ontkend Sumanta te hebben gedood. “Een langer voorarrest geeft het gevoel alsof hij al is veroordeeld. Mijn cliënt moet hier straks nog wel kunnen zitten met het idee: alles ligt nog open.” De rechter ging daar niet in mee, en besloot dat B. langer in voorarrest blijft. 

Familie Sumanta wil antwoorden

De zaak gaat op 28 maart verder, dan opnieuw met een tussentijdse zitting. De rechter sprak de hoop uit dat de inhoudelijke behandeling van de zaak nog voor de zomer kan zijn. “De familie van Sumanta vindt het prima om langer te wachten, als ze maar antwoorden krijgen. Wat er is gebeurd, en waar het lichaam is gebleven”, aldus hun advocaat Priya Soekhai.

De familie luisterde vanuit Suriname opnieuw via de telefoon mee. “Ze zijn vooral heel boos en willen duidelijkheid. Dat B. nu ook verdacht wordt van het wegmaken van het lichaam is wel positief. Daar hebben we vanaf het begin al op aangedrongen bij het OM”, vertelt de advocaat.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405