VVD Hoorn pleit voor meldpunt straatintimidatie

29 november 2021 08:14

Hoorn werkt aan een nieuwe veiligheidsambitie. VVD Hoorn wil hierin expliciet aandacht voor straatintimidatie. Hieronder wordt verstaan het benaderen van personen door ongewenste seksuele uitlatingen of gedragingen zoals naroepen, fluiten, sissen, schelden, nastaren, blijven volgen of in het nauw drijven.

“Het is een landelijk probleem en komt ook zeker voor in Hoorn,” aldus raadslid Yousuf Yousufi. “Verschillende gemeenten waaronder Enschede en Alkmaar zijn bezig om een bepaling hierover op te nemen in de APV. Dan kan er ook tegen worden opgetreden.”

De gemeente Alkmaar voert actief campagne om een gedragsverandering onder de inwoners te bewerkstelligen. Hierbij wordt samengewerkt met ouders en het onderwijs. Ook heeft de gemeente op haar eigen site een meldpunt ingesteld. Hier zijn al meer dan 100 meldingen van overlast binnen gekomen.

“Op basis van deze meldingen onderneemt de gemeente actie zoals het plaatsen van lantaarnpalen of camera’s op donkere hoeken van een straat. Met zo’n meldpunt wordt inzichtelijk wat er speelt en waar het speelt,” vertelt Yousuf Yousufi. Hij zou graag ook zo’n meldpunt zien verschijnen op de website van de gemeente Hoorn. Het is de bedoeling dit initiatief op korte termijn op het stadhuis te bespreken.

Uitzending – 20 november 2021

VVD Hoorn ziet graag dat de gemeente een meldpunt voor straatintimidatie opent op de website. Beluister het interview met Yousef Yousefi.

VVD Hoorn pleit voor meldpunt straatintimidatie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405

Nu live

Ehwald Rietveldt & Desi Bootsman - De Maandagavond Show
19:00 - 21:00 uur

WEEFF TV