Waaghalzen gaan het water op voor de vetste sprongen: “Is wel het mooiste”

18 februari 2022 16:22

Je zou denken: wie waagt zich nu nog buiten en al helemaal op het water met deze harde wind. Nou dat gebeurt in Schellinkhout. Zodra er een stevige wind staat, weten de echte diehards en waterratten de plek te vinden. 

Terwijl de verslaggever veilig aan de kant blijft staan, gaat een kitesurfer de strijd met het water en de wind aan op het Markermeer. “Volgens mij zijn de knopen al boven de vijftig, dit betekent dat de storm vlakbij is”, zegt een ander die op het strand van Schellinkhout toekijkt.

Even later zie je de kitesurfer een enorme sprong nemen. “Hij zal zeker 18 tot 20 meter omhoog gaan. Maar je vliegt ook gewoon weer 70 tot 80 meter verder en dat moet je ook weer landen.” Iets wat alleen de zeer ervaren kiters kunnen, als je het zo ziet.

Naast kitesurfers, zijn er ook windsurfers op het strand die een sprong in het woeste water wagen. Wel helemaal ingepakt, want echt lekker weer is het niet. “Op het water is het veiliger, dan op het land”, zegt de surfer stoer. “Ik houd van deze elementen, de wind en de storm. Het is wel het mooiste.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405