Waar moet de nieuwe burgemeester van Enkhuizen aan voldoen? Inwoners denken mee met enquête

26 maart 2024 13:03
Bron: Gemeente Enkhuizen

Wie wordt de opvolger van Eduard van Zuijlen? De burgemeester van Enkhuizen heeft in december aangegeven dat hij vanwege gezondheidsredenen gaat stoppen. In de zoektocht naar een opvolger heeft de gemeente een online enquête opgesteld. De resultaten worden gebruikt voor een profielschets.

Door middel van een aantal korte vragen in de enquête kun je aangeven welke eigenschappen een goede burgemeester moet hebben, en welk type burgemeester je het beste vindt passen bij een gemeente als Enkhuizen. Daarnaast kun je aangeven met welke thema’s de nieuwe burgemeester zich bezig moet houden.

Als alle resultaten verzameld zijn, wordt er een profielschets opgesteld. Die wordt besproken in een openbare raadsvergadering op 24 april. Vanaf dan kunnen kandidaten zich inschrijven.

Benoeming eind dit jaar

Het invullen van de korte vragenlijst kan tot en met zondag 7 april. De gemeenteraad van Enkhuizen verwacht in het najaar een geschikte kandidaat als opvolger van Eduard van Zuijlen te vinden.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844