Warme douche voor vijf drenkelingen na omslaan zeilboot voor kust Enkhuizen

28 augustus 2022 15:55

Eind goed, al goed voor vijf Duitsers die gistermiddag zijn omgeslagen met hun zeilboot op het IJsselmeer. Ze dobberden lang, hangend aan hun omgeslagen boot, op het water en kregen het flink koud. De redders van de KNRM in Enkhuizen konden ze na een zoektocht oppikken en in hun eigen boothuis onder de warme douche zetten.

Kleren hangen te drogen KNRM Enkhuizen

Voordat de vijf watersporters konden worden gered, werd er nog groot alarm geslagen. De groep sloeg met hun boot om ten zuiden van het Friese Stavoren. Met meerdere reddingboten en zelfs een helikopter werd er naar de watersporters gezocht. 

Een passerend zeiljacht vond de vijf Duitsers – drie volwassenen en twee kinderen – toevallig voor de kust van Enkhuizen. Ze trokken de vijf aan boord. Een reddingboot van KNRM Enkhuizen kon ze daarna oppikken en meenemen. 

Warme douche en droge kleding

De vijf hadden het erg koud en mochten opwarmen onder een warme douche in het boothuis. Ze bleken flink geschrokken van hun hachelijke avontuur, maar waren verder in orde. 

Nadat hun kleding ook weer droog was, hebben KNRM-medewerkers ze weer terug naar Friesland gebracht.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405