Waterschapsverkiezingen: de kijk van de jonge kijker op de toekomst van ons water

14 maart 2023 20:00

Op de valreep voor de verkiezingen hebben wij de ‘experts’ van basisschool ’t Padland in Venhuizen geïnterviewd over wat zij allemaal weten over water, over hoe zij kijken naar de toekomst van ons water en hebben ze nog tips voor de volwassenen?

Zo deelt Beau een filosofische gedachte: “Water kan je vriezen tot dood, het kan je stikken tot dood, het kan je verdrinken tot dood, maar tóch heb je het ook nodig, om te kunnen overleven”, grapt hij. Volgens Daphne is water vooral belangrijk voor de dieren. Tijs, die vooral denkt aan het plezier dat hij beleeft aan water: “Je kunt bijvoorbeeld water over jezelf heen gooien.”

Dat de volwassenen beter om zouden moeten gaan met water, daar zijn de kinderen het in ieder geval over eens. “Er is nu te veel afval in het water”, zegt Elin. “Ik vind dat we beter voor water moeten zorgen”. Gelukkig zit Roerik vol met goede ideeën, zijn wens voor de toekomst is dan ook: “Dat we water gaan hergebruiken”.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405