We Promise organiseert gesprek over Dag van de Empathie in Hoorns theater

14 mei 2024 13:58
Bron: Aangeleverd

We Promise organiseert morgen in samenwerking met de gemeente Hoorn een panelgesprek omtrent de Dag van de Empathie. Diverse lokale mensen uit de regio gaan in theater Het Pakhuis met elkaar in gesprek. “De dag van Empathie gaat over elkaar vinden, want je meer met elkaar gemeen dan dat je verwacht”, zegt oprichtster Marisella de Cuba van stichting We Promise.

“Het doel is om mensen te inspireren, motiveren en wellicht te activeren om zich bij een initiatief aan te sluiten”, legt De Cuba verder uit. “Er zijn zoveel mensen die rondlopen met mooie ideeën, maar deze niet kunnen of durven uit te voeren.”

De Hoornse verhalenverteller Julian Wijnstein gaat tijdens de avond in het theater in gesprek met Jan Kooijman, Christian Nana en Michael Montijn. Alle drie hebben projecten opgericht, waarin ze zich inzetten voor een ander. Zo geeft Kooijman gratis fietsen weg aan mensen die het minder hebben. “Het helpen van elkaar geeft voldoening”, schrijft de Hoornse weldoener op zijn website.

Elkaar steunen om verder te groeien als mens

Christian Nana zet zich met stichting Work Heart Make Art in om iedereen in de samenleving de toegevoegde waarde van cultuur te laten ervaren, voelen en zien. “Ik wil graag bruggen bouwen, door mensen met elkaar in contact te brengen”, vertelt Nana. Hij hoopt dat mensen na afloop van het evenement geraakt zijn.

“Empathie is belangrijk voor iedereen, omdat je elkaar nodig hebt. Je moet elkaar steunen om verder te kunnen groeien als mens en het is belangrijk dat je mensen in hun kracht kan zetten”, gaat Nana verder.

Montijn daarentegen zet zich met Rolstoelvriendelijk Hoorn in om de stad toegankelijker te maken voor mindervaliden. “Zij hebben uit noodzaak iets opgericht en willen mensen met elkaar verbinden, daarom hebben we ze uitgenodigd voor het panelgesprek”, licht De Cuba toe. “Het is namelijk nodig om elkaar te vinden in deze tijd.” Het liefst ziet ze dat er in Nederland een samenleving is waarin in iedereen mee kan doen. “Het is nodig dat we aan elkaar gaan vragen wat iemand nodig heeft.”

Het panelgesprek in theater Het Pakhuis begint morgenavond om 19.15 uur, en de entree is gratis. “Iedereen is welkom om langs te komen”, sluit De Cuba af.

Uitzending – 11 mei 2024

15 mei organiseert We Promise in samenwerking met Gemeente Hoorn de Dag van de Empathie. Beluister het interview met Merve Kacmis.

Dag van de Empathie 2024

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844