WEEFF Spotlight: Bovenkarspel is een wereldberoemd dorp

12 juni 2021 08:00

In de allernieuwste aflevering van de WEEFF Spotlight, gaat Gavin langs in Bovenkarspel! Het is het grootste dorp van de gemeente Stede Broec, met net iets meer dan 10.000 inwoners. In de video komt onder andere een brasserie voorbij die een dagbesteding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking en er wordt een bezoekje gebracht aan het streekbos tussen Bovenkarspel en Enkhuizen.

Ook neemt Gavin een kijkje in Broekerhaven aan het Markermeer, wat sinds 1807 een buurtschap is van Bovenkarspel. Je komt ook meer te weten over de West-Friese Flora. Dit evenement zette Bovenkarspel lange tijd internationaal op de kaart en elk jaar kwamen hier meer dan honderd duizend bezoekers op af.

Gavin is zelf elke zaterdag tussen 17:00 en 19:00 uur te horen op WEEFF Radio met De Mooij Show. In zijn show draait hij elke week ook een aantal favoriete nummers van de bewoners die in de Spotlight aflevering geïnterviewd zijn. Vanavond is dat muziek van onder andere James Blake en Gary Moore!

Elke week op zaterdagochtend komt een nieuwe aflevering van de WEEFF Spotlight uit en de lijst van West-Friese dorpen en steden wordt alfabetisch afgegaan, wat betekent dat Bovenkarspel volgende week aan de beurt is! Dus abonneer op het Youtube kanaal van WEEFF om niks te missen.

Woon je zelf in een van de plaatsen waar Gavin nog niet is langs geweest, en heb je iets interessants te vertellen over jouw dorp of stad? Stuur ons een mailtje naar redactie@weeff.nl en wie weet komt de WEEFF Spotlight binnenkort bij jou langs!

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844