WEEFF Spotlight: De Weere heeft oudste festival van West-Friesland

4 september 2021 08:49

De WEEFF Spotlight is terug van weggeweest! Na een vakantiestop heeft Gavin zijn weg door West-Friesland vervolgd en is hij deze week in een van de mooiste lintdorpen van onze regio: De Weere. Een dorp in de gemeente Opmeer met ongeveer 850 inwoners en een heel actief verenigingsleven.

Er wordt onder andere gesproken met twee leden van het bestuur van de jongerenvereniging van De Weere, JV Argos. Ze organiseren niet alleen voor De Weere, maar voor alle andere dorpen in gemeente feesten en evenementen voor jong en oud. Ze vertellen over het oudste festival van West-Friesland, Palmpop, wat elk jaar in het dorp wordt georganiseerd.

Daarnaast wordt er ook een bezoekje gebracht aan het enige nog overgebleven café van De Weere, Café ’t Centrum, waar mede-eigenaar Brian meer vertelt over de geschiedenis van het dorp en waar de naam vandaan komt.

Gavin is zelf ook een van de DJ’s van WEEFF Radio en elke zaterdag tussen 17:00 en 19:00 uur is hij te horen met De Mooij Show. In zijn show draait hij elke week ook een aantal favoriete nummers van de bewoners die in de Spotlight aflevering geïnterviewd zijn. Vanavond is dat muziek van onder andere Marco Borsato en Sting!

Enkhuizen is de volgende

Om de twee weken op zaterdagochtend komt een nieuwe aflevering van de WEEFF Spotlight uit en de lijst van West-Friese dorpen en steden wordt alfabetisch afgegaan, wat betekent dat Enkhuizen volgende week aan de beurt is! Dus abonneer op het Youtube kanaal van WEEFF om niks te missen.

Woon je zelf in een van de plaatsen waar Gavin nog niet is langs geweest, en heb je iets interessants te vertellen over jouw dorp of stad? Stuur ons een mailtje naar redactie@weeff.nl en wie weet komt de WEEFF Spotlight binnenkort bij jou langs!

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844