WEEFF Spotlight: Grootebroek, het dorp van Frank en Ronald

25 september 2021 10:00

In de allernieuwste aflevering van de WEEFF Spotlight, een serie waarin elke week een andere West-Friese plaats in het zonnetje wordt gezet, brengt Gavin een bezoekje aan Grootebroek! De tweede van de drie dorpen in de gemeente Stede Broec die voorbij komt in deze serie, en in deze video wordt nog maar is extra duidelijk dat alle drie de dorpen een eigen karakter hebben.

In de video komt onder andere Piet voorbij, voorzitter van dorpshuis De Stek, die alles vertelt over de geschiedenis van het dorp en het roerige ontstaan van het dorpshuis. Wist je bijvoorbeeld dat Grootebroek bijna een museumdorp was geweest? Of dat Frank en Ronald de Boer groot zijn geworden bij de voetbalclub van het dorp, De Zouaven? Voor dat, en nog veel meer weetjes en verhalen, kan je hieronder de video bekijken.

Gavin is zelf een DJ en elke zaterdag tussen 17:00 en 19:00 is hij op WEEFF Radio te horen met De Mooij Show. In zijn show draait hij elke week ook een aantal favoriete nummers van de bewoners die in de Spotlight aflevering geïnterviewd zijn. Vanavond is dat muziek van onder andere Pink Floyd!

Elke week op zaterdagochtend komt een nieuwe aflevering van de WEEFF Spotlight uit en de lijst van West-Friese dorpen en steden wordt alfabetisch afgegaan. Dit betekent dat er weer een lintdorp, Grosthuizen volgende week aan de beurt is! Dus abonneer op het Youtube kanaal van WEEFF om niks te missen.

Woon je zelf in een van de plaatsen waar Gavin nog niet is langs geweest, en heb je iets interessants te vertellen over jouw dorp of stad? Stuur ons een mailtje naar redactie@weeff.nl en wie weet komt de WEEFF Spotlight binnenkort bij jou langs!

Meer nieuws uit West-Friesland?
馃挰 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
馃摪 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
馃敂 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
馃摟 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405