WEEFF start samenwerking met Esdégé-Reigersdaal: “Ik heb altijd al DJ willen zijn”

12 mei 2023 14:40

Omroep WEEFF gaat opnieuw een bijzondere samenwerking aan. Met een aantal mensen die een verstandelijke beperking hebben wordt de komende tijd toegewerkt naar het maken van een eigen radioprogramma. “Onze cliënten hebben vaak een sterke affiniteit met muziek”, vertelt Daphne Beers. Onder de naam ‘WEEFF Twist’ zijn Dennis, Sam en Sjoerd als eerste programmamakers aangesloten.

Eerdere bezoeken van WEEFF aan Esdégé Reigersdaal vormen de basis voor de samenwerking. Een onderdeel van de zorginstelling, What’s In, opperde het idee om cliënten de kans te geven om radio te maken bij de West-Friese omroep. “In een andere regio is er al een radiostation dat volledig gerund wordt door mensen met een beperking. Dat willen wij ook graag”, aldus Daphne Beers van What’s In.

Pioniers van ‘WEEFF Twist’

De pilotfase is inmiddels van start gegaan en de eerste stappen als professionele radiomakers zijn, onder begeleiding van WEEFF, gezet. “Het is vooral bijzonder dat de mannen de show zelf gaan verzorgen. Het wordt echt hún programma,” vertelt Beers trots.

Deelnemer Sam is enthousiast dat hij zijn passie kan uitoefenen. “DJ worden is altijd al mijn droom geweest,” vertelt hij vol enthousiasme. Ook mede-programmamakers Dennis en Sjoerd kijken uit naar hun nieuwe rol. Sjoerd heeft zelfs al ervaring met het hebben van een eigen radioprogramma elders. “Ik wil graag meer leren over radio maken en daarom vind ik het geweldig om met WEEFF samen te werken,” vertelt hij.

Eerste voorbereidingen

Gedurende de pilotfase wordt er stapsgewijs toegewerkt naar een programma van één uur, dat uitgezonden zal worden via een van de kanalen van WEEFF. In de komende periode gaan de mannen eerst vanuit hun ‘eigen’ WEEFF studio aan de slag met de voorbereidingen. Er wordt tevens een eigen Instagram-pagina aangemaakt, waarop de ontwikkelingen van het programma te volgen zullen zijn.

Als het project succesvol blijkt te zijn, zal het na de zomer een uitgebreider vervolg krijgen. De samenwerking tussen Esdégé-Reigersdaal en WEEFF kan daarmee een waardevolle en inclusieve toevoeging worden aan het lokale medialandschap.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405