WEEFF Twist opent radiostudio in Zwaag

21 mei 2024 20:30
Bron: WEEFF

Wil je radiomaker worden? Of werken voor een radiozender? Bij WEEFF Twist is het mogelijk. Op een nieuwe locatie aan de Oude Veiling in Zwaag is er – speciaal voor mensen met een beperking – een studio opgericht om dit te doen. Je kunt er het radiovak leren en je lessen in de praktijk brengen. Woensdag 22 mei is er op de Oude Veiling 1a in Zwaag een open dag van 14.00 tot 16.30 uur.

De programmamakers Dennis, Sam, Nico, Joyce, Sjoerd en Aaron van WEEFF Twist zijn op zondagavond te beluisteren bij WEEFF. Ze draaien geweldige muziek en doen verslag over uiteenlopende onderwerpen. Zo waren ze op bezoek bij Burgemeester van Zuijlen in het stadhuis van Enkhuizen. Burgemeester Bonsen van Koggenland kwam zelfs bij ze langs om een kijkje achter de schermen te nemen en zich te laten interviewen.

De tekst gaat verder.

Ook zijn er reportages op locatie gemaakt, zoals bij de TruckRun Westfriesland en vogelopvang Wings of Change. “Nu de basis van WEEFF Twist staat als een huis, kan het team van programmakers worden uitgebreid”, vindt Erik Bout, hoofdredacteur van Streekomroep West-Friesland, waar WEEFF onderdeel van is.

In veel cliënten schuilen goede radiomakers

WEEFF Twist is een initiatief van Esdégé-Reigersdaal en de Streekomroep. “Je kunt er alles leren wat met radio te maken heeft: presenteren, muziek uitkiezen, interviews afnemen en nog veel meer,” vertelt begeleider Daphne Beers. Daarbij vinden wij als samenwerkingspartners het belangrijk dat iedereen mee kan doen. “We geloven dat er in veel van onze cliënten ook goede radiomakers verborgen zitten,” voegt Beers toe. “En daarbij mag een beperking – in wat voor een vorm dan ook – geen belemmering zijn.”

Opening van nieuwe studiolocatie én open dag

Na ruim een jaar te hebben gewerkt vanuit de WEEFF Twist studio in Enkhuizen is er besloten om een nieuwe studio te openen op een meer centrale plek in West-Friesland. Daar is al enkele weken proefgedraaid. “Op de Oude Veiling is ook iets meer ruimte. Daardoor kunnen we ook meer cursussen geven. En wat we allemaal in de aanbieding hebben, daarover gaan we de geïnteresseerden vertellen op een kleine informatiemarkt,” zegt Niels Kentie van WEEFF. Hij gaat de cursustrajecten coördineren.

De officiële opening van de nieuwe studio begint om 14.00 uur met een inloop en een welkomstwoord door Daphne Beers. Daarna is er voor iedereen een drankje met taart en start de informatiemarkt. In totaal zijn er zes tafels waar je deze allerlei vragen kunt stellen. En vindt je het leuk, dan is er meteen de mogelijkheid om jezelf in te schrijven.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844