WEEFF voldoet aan alle eisen en krijgt keurmerk streekomroep van NLPO

18 januari 2023 19:22

WEEFF heeft als zevende streekomroep van Nederland het ‘Keurmerk Nederlandse Streekomroepen’ toegezegd gekregen. Op 27 januari zal het keurmerk officieel door de NLPO worden uitgereikt. Het keurmerk is een landelijke erkenning dat er als lokale omroep voldaan wordt aan alle criteria van een Lokaal Toereikend Media-Aanbod.

Om het keurmerk te verkrijgen heeft WEEFF een strenge audit doorlopen. Zo moest er onder andere voldaan worden aan 20 criteria, die zijn getoetst door het Keurmerkinstituut. 

De andere omroepen in Nederland met dit keurmerk zijn de grootstedelijke omroepen OPEN Rotterdam, OOG in Groningen, de WOS in ‘s-Gravenzande, de Publieke Omroep Amsterdam (POA) en ZuidWest en Dtv uit Brabant.

De doelstelling van het keurmerk is het bevorderen van kwaliteit/professionaliteit, de efficiency en het productaanbod bij lokale omroepen. “Daarnaast kan een streekomroep met een keurmerk ook aan stakeholders (zoals gemeenten, samenwerkingspartners en adverteerders) aantonen een aantrekkelijke partner te zijn”, schrijft de NLPO.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405