Week tegen Eenzaamheid van start

30 september 2021 08:24
week tegen eenzaamheid

Vandaag gaat de Week tegen Eenzaamheid van start. “Het is iets waar iedereen in zijn leven wel eens mee te maken heeft,” vertelt Nanda Leeuw. Ook als je veel contacten hebt kun je je eenzaam voelen. “Het is een gevoel dat door sommige contacten zelfs versterkt kan worden.”

Om stil te staan bij de Week tegen Eenzaamheid organiseert stichting Netwerk in samenwerking met MEE/de Wering een aantal ontmoetingsactiviteiten in de Hoornse wijkcentra. “Hier zal worden stilgestaan bij je situatie en hoe je er iets aan kan en wilt doen.” licht Nanda Leeuw toe.

Buiten de wijkcentra zijn er meetingpoints waarmee men naar mensen gaat voor wie de drempel van het wijkcentrum te hoog is. “Het zijn manieren om het taboe te doorbreken,” vertelt Nanda Leeuw.

Vandaag vindt er ook een informatiebijeenkomst plaats van de cursus Zin In Vriendschap voor volwassenen. “Maar ook voor kinderen is het soms moeilijk vriendschappen te maken en te onderhouden. Daar gaan onze kinderwerkers mee aan de slag.”

Een overzicht van de activiteiten is te vinden op Netwerkhoorn.nl. Het volledige interview met Nanda Leeuw is onderstaand terug te luisteren.

Uitzending – 25 september 2021

Vandaag gaat de Week tegen Eenzaamheid van start. Beluister het interview met Nanda Leeuw over hoe hier in Hoorn aandacht aan wordt gegeven.

Week tegen Eenzaamheid van start

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405