Week van de Opvoeding: uitnodiging om het gesprek met elkaar aan te gaan

4 oktober 2021 08:11
Week van de opvoeding

Vandaag start de landelijke Week van de Opvoeding. Veel ouders weten inmiddels de weg te vinden naar de GGD. “We hebben in de hele regio opvoedspreekuren,” vertelt Monique Klein-Vriend van GGD Hollands Noorden. “Hier kunnen mensen heel laagdrempelig hun opvoedvraag stellen. Ook kan dit bij de verschillende wijkteams.”

De vragen waarvoor men aanklopt zijn divers. “Vragen over slapen en eten, maar ook over onzekerheid bij hun kind. Ook ouders die uit elkaar gaan kloppen aan voor advies over hoe het de kinderen te vertellen. Op de cursussen en themabijeenkomsten hopen we dat de mensen met elkaar in gesprek gaan en hun ervaringen delen. Thuis heb je vaak het gevoel dat je de enige bent met een vraag. Maar als je om je heen kijkt zijn er heel veel mensen met dezelfde vragen rondom de opvoeding.”

Online bijeenkomst

Aansluitend op het landelijke thema ‘Vertel eens…’ van de Week van de Opvoeding organiseert GGD Hollands Noorden donderdag 7 oktober om 20.00 een online bijeenkomst met ontwikkelingspsycholoog en opvoedcoach Steven Pont. Inmiddels hebben zich al 400 mensen hiervoor aangemeld. “Gebleken is dat het heel belangrijk is dat je meer vertelt aan je kind. Over waar je vandaan komt, hoe de familiestamboom eruit ziet, je ervaringen van vroeger en familietradities. Maar ook over wat er niet wordt uitgesproken in de familie.”

“Als kinderen niet de waarheid weten, maar wel voelen, gaan ze het zelf wel invullen. Als het niet open en eerlijk besproken kan worden kunnen hierdoor ook problemen ontstaan. Zoals we vroeger dachten zeg maar niets dan weten ze niets, daar komen we wel een beetje van terug.” Naast een aantal algemene tips wordt tijdens de bijeenkomst ook stil gestaan bij diepgang in de band met je kind.

Via de website ggdhn.nl/cursussen kunnen ouders en grootouders zich aanmelden voor de bijeenkomst. Daar valt ook een boekje te downloaden met meer informatie. Op een later tijdstip zal de bijeenkomst ook terug te kijken zijn.

Uitzending – 2 oktober 2021

De Week van de Opvoeding is een uitnodiging om het gesprek met elkaar aan te gaan. Beluister het interview met Monique Klein-Vriend van GGD Hollands Noorden.

Week van de Opvoeding: uitnodiging om het gesprek met elkaar aan te gaan

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405