Week van Respect: ook in de sport gebeuren zaken die we niet willen

10 november 2021 08:11
Week van Respect vuist

De leefwereld van jongeren speelt zich niet alleen af op school. Daarom worden voor de Week van Respect ook sportclubs ingeschakeld. In gemeente Hoorn geeft onder meer Always Forward hier gehoor aan door middel van een thema avond. “Ook in de sport gebeuren zaken die we niet willen. Gedrag van spelers, maar ook van het publiek. Soms zijn ouders enthousiast, maar niet op een plezierige manier,” aldus Loek Stam.

Vaak heeft de scheidsrechter het gedaan in de ogen van publiek en spelers. “De profs laten hierbij natuurlijk niet het goede voorbeeld zien en mensen nemen dat over,” vertelt Loek Stam. “Het is zelfs zo dat een van de scheidsrechters aan het begin van de wedstrijd aangeeft het woord kanker niet te willen horen. Een woord dat met regelmatig terugkomt als scheldwoord naar de scheidsrechter en spelers onderling.”

Bekend is dat er een tekort aan scheidsrechters is. “Gelukkig kunnen de selectiewedstrijden altijd door gaan. Bij andere teams is niet altijd een scheidsrechter beschikbaar. Een ouder of opa moet dan invallen. Zo proberen we er altijd voor te zorgen dat de wedstrijd doorgaat.”

Uitzending – 6 november 2021

De leefwereld van jongeren speelt zich niet alleen af op school. Daarom worden voor de Week van Respect ook sportclubs ingeschakeld. Beluister het interview met Loek Stam van Always Forward.

Week van Respect: ook in de sport gebeuren zaken die we niet willen

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405