Weer vrachtwagenverbod tijdens nieuwe afsluiting A.C. de Graafweg

7 april 2023 17:36
Bron: NH Nieuws / Chantal Bos

Voor de tweede deel van de afsluiting van de A.C. de Graafweg komt opnieuw een vrachtwagenverbod voor de omleidingen. Dit moet zorgen voor minder overlast en meer veiligheid voor omwonenden in Opmeer en Spanbroek. 

Werkzaamheden A.C. de Graafweg voor eerste grote wegafsluiting

De nieuwe afsluiting van de A.C. de Graafweg is vanaf 17 april en is vanaf de kruising van de Pade in Opmeer tot aan De Veken. De wegafsluiting gaat bijna vier maanden duren. In deze periode mogen de vrachtwagens niet door de dorpen, maar moeten ze de de grote omleidingsroute via de N239/N242 volgen.

Vrachtwagens die in de dorpen moeten zijn, mogen er wel rijden. En voor vrachtverkeer dat naar de straten moet die verboden zijn voor vrachtwagens, wordt een uitzondering gemaakt. 

Eerdere klachten

Bij eerdere afsluiting door werkzaamheden aan de A.C. de Graafweg klaagden inwoners over de drukte en de onveilige situaties op de omleidingsroutes. Toen heeft de provincie samen met de gemeente besloten maatregelen te treffen, waaronder ook een vrachtwagenverbod.

Het opknappen van de A.C. de Graafweg is momenteel één van de grootste infrastructurele projecten van de provincie Noord-Holland. De weg wordt verbreed en deels omgelegd, om zo veiliger te worden. De werkzaamheden duren tot eind 2024. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405