Welzijnscoaches gezocht in Hoorn

6 februari 2020 09:10
Welzijnscoaches gezocht door Stichting Netwerk

HOORN – Welzijn op Recept is een nieuw samenwerkingsproject in Hoorn. Met als doel mensen die met psychosociale klachten bij de huisarts komen door te verwijzen naar welzijnsactiviteiten in de buurt. Voor dit project is Stichting Netwerk op zoek naar Welzijnscoaches.

De welzijnscoaches helpen stadgenoten met het ondernemen van een activiteit. Een actief leven kan er namelijk aan bijdragen dat je je beter gaat voelen. Het is de bedoeling dat het project in maart start. Dit laat Nanda Leeuw van Stichting Netwerk aan Weeff Radio weten.

De eerste welzijnscoaches hebben zich al gemeld

Er wordt naar gestreefd dat de welzijnscoach in de eigen wijk actief is. Maar indien nodig zal de coach ook eventueel in andere Hoornse wijken actief. De eerste welzijnscoaches hebben zich al aangemeld. Graag breidt Stichting Netwerk het team echter uit.

Verschillende culturele achtergronden en leeftijden

Nanda Leeuw benadrukt dat de voorkeur uitgaat naar een team met verschillende culturele achtergronden. Ook is een mix van jonge en oudere mensen gewenst.

Gemiddeld genomen is een welzijnscoach een paar uur per week actief. Voorafgaand aan de start van het project zal er een inwerktraject worden aangeboden. Ook is er voortdurend begeleiding beschikbaar.

Uitzending – 5 februari 2020

Nanda Leeuw van Stichting Netwerk licht de oproep voor welzijnscoaches in Hoorn toe.

Welzijnscoaches gezocht in Hoorn

Wie de rol van welzijnscoach bij zich vindt passen wordt aangemoedigd om zich per mail te melden bij n.leeuw@netwerkhoorn.nl.