Wereldkampioen koppelkoers Yoeri Havik: “Voor mij is een droom uitgekomen”

10 augustus 2023 22:03
Bron: NH Nieuws

Wereldkampioen op de koppelkoers Yoeri Havik uit Avenhorn is weer terug in Nederland. “Voor mij is er een droom uitgekomen. Dit is wat ik altijd al wilde en de reden waarom ik ben gaan fietsen”, vertelt een stralende Havik op Schiphol. 

In een spectaculaire race werd Yoeri Havik samen met koppelmaat Jan-Willem van Schip dinsdag wereldkampioen. “Wij hebben de afgelopen drie maanden heel hard getraind en zijn ook op hoogte geweest. We wisten dat het kon, maar je kan ook een hele goede race rijden en vierde worden.”

“Wij staat nu op pole-position voor de Spelen”

baanwielrenner Yoeri Havik

Olympische Spelen

Met de wereldtitel op zak lijkt het erop dat het het duo Yoeri Havik / Jan-Willem Schip de koppelkoers op Olympische Spelen van 2024 in Parijs gaan rijden. Ook Vincent Hoppezak is één van de kandidaten. “Ik ben bang voor Vincent dat ze niet meer om ons heen kunnen met de wereldtitel op zak. Ik heb met Vincent ook heel erg goede wedstrijden gereden, maar wij staan nu wel op pole-position voor die plekken.”

Het is voor de inwoner van Avenhorn wel belangrijk om te blijven presteren de komende tijd. Uiteindelijk maakt de bondscoach de beslissing welke renners de koppelkoers gaan rijden.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844