Wereldlichtjesdag: bron van troost voor mensen die een kind verloren hebben

16 december 2021 09:00
Kaars

Wereldlichtjesdag maakt de wereld letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben. Door de vele lichtjes die worden aangestoken licht de wereld voor hen op,” aldus Karin van het Klooster. Zij is betrokken bij de organisatie van de ceremonie in West-Friesland.

Het initiatief is in 1997 in Amerika ontstaan en vanuit daar overgewaaid naar Nederland om stil te staan bij alle kinderen die zijn overleden. “Maar iedereen die het gemis van een dierbare ervaart is welkom om een kaarsje aan te steken,” vertelt Karin van het Klooster. “Het noemen van de naam tijdens de ceremonie wordt als ontzettend fijn en belangrijk ervaren.” Het verschil met Allerzielen is dat Wereldlichtjesdag los staat van elke religie.

Afgelopen zondag werden in West-Friesland in ’t Kerkhuys in Spanbroek, de Buurtjeskerk in Andijk en de Dorpskerk van Blokker gezamenlijk meer dan honderd namen genoemd. “Er is dus veel behoefte aan,” vertelt Karin van het Klooster. “Het is een bron van troost doordat mensen niet alleen in hun verdriet staan. We zijn allemaal met elkaar verbonden op de tweede zondag van december.”

Uitzending – 11 december 2021

Wereldlichtjesdag maakt de wereld letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben. Door de vele lichtjes die worden aangestoken licht de wereld voor hen op," aldus Karin van het Klooster.

Wereldlichtjesdag: bron van troost voor mensen die een kind verloren hebben

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405