Werkzaamheden aan onderdoorgangen Westfrisiaweg uitgesteld

10 september 2022 08:00
Westfrisiaweg
Bron: NH Nieuws

Vier onderdoorgangen van de Westfrisiaweg bij Zwaag en Westwoud zouden deze maand worden aangepakt, maar door het uitlopen van de werkvoorbereiding is het vertraagd.

Eén jaar Westfrisiaweg

Hevige regenval zorgt voor problemen bij de onderdoorgangen van de Westfrisiaweg, die sinds eind 2018 is geopend. Water wordt niet goed afgevoerd en dat zorgt voor flinke plassen. Met gevaarlijke situaties voor weggebruikers tot gevolg. 

Ondanks dat de weg en tunnelbakken pas vier jaar oud zijn, erkent een woordvoerder van de provincie dat het een structureel probleem is. “Het wil bij forse regenval wel eens voorkomen dat er een waterplas ontstaat onderin tunnelbakken (het laagste punt, red.), maar onze weginspecteurs zijn daar heel gespitst op. Veiligheid voor alles.”

Wanneer aangepakt? 

In oktober vinden de werkzaamheden aan de onderdoorgangen de Oostergouw, De Strip en Noorderboekert plaats, dit was al zo gepland. De werkzaamheden aan Wogmergouw zouden 12 september beginnen, maar die worden nu verplaatst naar november en december van dit jaar. 

De onderdoorgangen worden tijdens de werkzaamheden volledig afgesloten. Verkeer wordt via borden omgeleid, met mogelijk vijf tot tien minuten vertraging als gevolg.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405