Werkzaamheden in West-Friesland

3 november 2022 11:00
Westfrisiaweg

Op verschillende locaties wordt de komende weken aan de weg gewerkt in West-Friesland nabij de A.C. de Graafweg (N241) en ook zal de onderdoorgang naar de Westfrisiaweg bij Zwaag zijn afgesloten. Onderstaand een overzicht van de werkzaamheden.

Het fietspad langs de A.C. de Graafweg (N241) tussen de Lindengracht en de Floris van Noordwijklaan is afgesloten. Dit duurt tot en met 2 december. Ter voorbereiding van de nieuwe weg wordt hier een nieuwe (bredere) sloot gegraven. Ook wordt de fietsbrug (Waterhoen-A.C. de Graafweg) ingekort zodat deze straks goed aansluit op het verlegde fietspad. Fietsers worden omgeleid via de Lijster en de Floris van Noordwijklaan.

Maandag 7 november tot en met woensdag 16 november is het kruispunt Pade afgesloten voor overstekend verkeer tussen Opmeer en Hoogwoud. Al het verkeer kan oversteken bij het kruispunt Breestraat/Middelweg. De omleidingsroute staat aangegeven met gele borden. Op het kruispunt aan de kant van Opmeer vinden voorbereidende werkzaamheden plaats voor de aanleg van de netuitbreiding van Liander. De A.C. de Graafweg (N241) blijft tijdens deze werkzaamheden open voor doorgaand verkeer. Ook is het mogelijk om van en naar Hoogwoud te rijden vanaf de A.C. de Graafweg.

Onderdoorgang De Strip in Zwaag afgesloten

Verkeer kan vanaf morgenmiddag 16.00 uur weer gebruik maken van de onderdoorgangen Oostergouw (Zwaag) en Noorderboekert (Westwoud). Wellicht moeten dan nog wel de laatste puntjes van deze (onderhoud)rioleringswerkzaamheden worden uitgevoerd. Dit kan betekenen dat fietsers tijdelijk over het fietspad aan de andere zijde worden geleid. De volgende onderdoorgang waar onderhoud wordt gepleegd, is De Strip in Zwaag. Deze onderdoorgang is van 7 november 7.00 uur tot 18 november 16.00 uur volledig (24/7) afgesloten. Ter plekke komen er omleidingsroutes voor wegverkeer via de Noorderboekert en Oostergouw.

Richting Enkhuizen: volg omleidingsroute 5
Richting Zevenhuizen/A7: volg omleidingsroute 7
Richting Zwaagdijk: volg omleidingsroute L

Ook bussen en fietsers worden ook omgeleid. Doorgaand verkeer op de N307 ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844