West-Friese kwekers veranderen Museumplein in reuze tulpenpluktuin

22 januari 2023 10:30
Tulpen

Meerdere West-Friese tulpenkwekers hebben het de afgelopen tijd druk gehad met de productie van tulpen voor de Nationale Tulpendag die gisteren plaatsvond. De Tulpendag is een jaarlijks terugkomend tulpenfeest in Amsterdam waar een enorme tulpenpluktuin wordt verzorgd en waar bezoekers gratis een bosje tulpen mogen plukken.

De West-Friese kwekers hebben ervoor gezorgd dat zo’n 200.000 tulpen deze dag in bloei stonden om een reuze tulpenpluktuin te realiseren op het Museumplein in de hoofdstad. Irene Schouten, zelf dochter van een tulpenkweker mocht de pluktuin officieel openen.

Een van de kwekers die aan deze Tulpendag mocht meewerken was het bedrijf Boon & Breg uit Andijk waar WEEFF enkele foto’s mocht maken in de productieruimtes van dit bedrijf. Boon & Breg heeft een productiecapaciteit van een slordige 50 miljoen tulpen per jaar welke grotendeels worden geproduceerd voor de verkoop in de supermarkten.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405

Nu live

Ehwald Rietveldt & Desi Bootsman – De Maandagavond Show
19:00 – 21:00 uur

WEEFF TV