West-Friese ‘Martien Meiland’ te zien in De TV Kantine

6 maart 2020 11:07
TV Kantine Martien Meiland

Het nieuwe seizoen van ‘De TV Kantine’ is weer begonnen. Het programma staat bekent om de meest uitlopende typetjes en zo kon dit jaar natuurlijk Martien Meiland ook niet ontbreken. Gisteravond was in de uitzending een perfecte persiflage te zien, maar de vraag is: wie heeft zich laten omtoveren tot Martien?

Afgelopen donderdag was de eerste aflevering van het seizoen van De TV Kantine. Deze bestond uit een Chateau Meiland-special. Maxime, Erica en Nadège kwamen natuurlijk voorbij en de uitspraak: “Wijnen, wijnen, wijnen!”, kon natuurlijk ook niet ontbreken. Ook Martien Meiland werd perfect gepersifleerd, maar de vraag was: door wie? Na de uitzending kwam het verlossende antwoord.

Niemand minder dan Björn de Vries, geboren te Hoorn, bleek uren in de make-up te hebben gezeten. Björn ging afgelopen november al viral door een korte imitatie van Martien Meiland te plaatsen op het social media-platform TikTok. Bekijk de video die toen viral ging hier.

Naar aanleiding van deze viral werd de 23-jarige Horinees gevraagd voor het programma De TV Kantine. Gisteravond keken er bijna een miljoen kijkers naar de uitzending waarin Björn te zien was. Het resultaat mag er in ieder geval wezen. Op het Instagram account van RTL 4 onthulde Björn zichzelf als Martien. “Je kan me misschien kennen van TikTok en bij deze wil ik jullie vertellen dat ik Martien geïmiteerd heb in De TV Kantine”, vertelt hij.

https://www.instagram.com/p/B9XYL26CjJ9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

De TV Kantine is elke donderdagavond om 20:30 uur te zien op RTL 4.