West-Friese organisaties op het gebied van duurzaamheid bundelen krachten

16 januari 2023 09:00
Klimaatbijeenkomst West-Friesland

West-Friesland Kantelt, Grootouders voor het Klimaat en Operatie Klimaat Westfriesland organiseren woensdag 25 januari een thema avond om de West-Friese situatie op het gebied van duurzaamheid in kaart te brengen.

“We kwamen er achter dat er heel veel organisaties zijn in West-Friesland op het gebied van het klimaat en duurzaamheid, ieder met hun eigen focus”, vertelt Jan Olijve van de organisatie Grootouders voor het Klimaat. Met de bijeenkomst wordt getracht al deze organisaties bijeen te brengen. “Zodat deskundigheid gezamenlijk kan worden opgebouwd en van elkaars achterban gebruik kan worden gemaakt. De gehele beweging wordt hierdoor veel krachtiger.”

Vanuit de West-Friese gemeenten en Omgevingsdienst NHN zal op de thema avond uitleg worden gegeven over het adaptatieplan. “Daarin staat hoe West-Friesland zich gaat aanpassen aan de klimaatverandering. Ook is er een transitieplan waarin staat hoe de regio van het gas afgaat.”

Organisaties die zich nog niet hebben aangemeld voor de thema avond worden opgeroepen dit alsnog te doen via grootoudersklimaatwf@gmail.com. De avond wordt vanaf 19.30 gehouden in het gemeentehuis in Wognum.

Bekijk onderstaand het volledige gesprek terug waarin ook een korte uitleg wordt gegeven over de mogelijkheden om actief aan de slag te gaan met de energietransitie en het verbeteren van de biodiversiteit.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405