West-Friese podia tekenen petitie Liefde voor Muziek

21 mei 2020 12:14

De muziekindustrie heeft zwaar te leiden onder de coronacrisis. Concertzalen zijn gesloten, festivals gaan niet door en het lijkt er niet op dat daar binnenkort verandering in gaat komen. De Nederlandse popbranche vraagt om aandacht en startte de petitie ‘Liefde voor Muziek’.

Een groot aantal artiesten, poppodia en andere spelers uit de Nederlandse muziekindustrie hebben de petitie al ondertekend. Zo ook twee partijen uit West-Friesland. 

Corona

Op 12 maart kwam er abrupt een einde aan alle livemuziek in Nederland. Later werd ook duidelijk dat vergunningsplichtige evenementen tot minstens 1 september, daarmee de gehele festivalzomer, geen doorgang vinden. Een grote klap voor festivals en podia, maar vooral voor alle technici, artiesten, podiumbouwers, fotograven, beveiligers, cateraars en alle andere betrokken partijen, veelal zzp’ers. 

Hoewel de eerste versoepelingen in de maatregelen inmiddels zijn ingezet, zal de popbranche als een van de laatste partijen weer opstarten. De branche trekt daarom aan de bel en kwam op 20 mei met een petitie, onder de naam Liefde voor Muziek. Daarmee vragen zij aandacht voor de grote financiële gevolgen voor de vele artiesten, bedrijven en zzp’ers die nu zonder werk en inkomen zitten. De initiatiefnemers van de petitie stellen dat er vanuit de politiek nog te weinig aandacht is voor de Nederlandse live-industrie en zal over een maand de ingezamelde handtekeningen overdragen in Den Haag.

West-Friesland

De petitie werd binnen een dag al ondertekend door verschillende grote en kleine artiesten en bedrijven uit de muziekindustrie. Zo ook door twee betrokkenen uit West-Friesland. Poppodium Manifesto Hoorn is terug te vinden op de website van Liefde voor Muziek en laat in een reactie aan WEEFF Radio weten volledig achter de boodschap te staan: “muziek is belangrijk voor heel veel mensen, dat mag niet verloren gaan. De hele industrie staat stil, deze branche kent veel zzp’ers en die zitten nu allemaal thuis. Daar is nog te weinig aandacht voor.” 

Ook Schouwburg het Park steunt de petitie: “de Schouwburg biedt jaarlijks naast theatervoorstellingen ook een breed programma aan concerten en feesten aan. Voor het behouden van de de culturele diversiteit in de regio is het belangrijk dat deze sector blijft staan”, laat een woordvoerder weten.

De petitie is te vinden op liefdevoormuziek.nu

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844