West-Friesland gaat voorbij aan verantwoordelijkheid vluchtelingenopvang

21 oktober 2021 08:38
Opvang vluchtelingen in 2015 in De Kreek Zwaag

Er komt extra tijdelijke opvang voor vluchtelingen in onder meer Alkmaar en Heerhugowaard. Dit heeft het ministerie gisteravond laten weten. Eerder informeerde demissionair minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid hiernaar bij de de burgemeesters van de veiligheidsregio’s. West-Friesland liet hierop weten geen plek te hebben. Volgens Arnica Gortzak van PvdA Hoorn was dat een zeer teleurstellend antwoord. “Je gaat daarmee voorbij aan de verantwoordelijkheid die je met elkaar hebt.”

Dat er in Hoorn geen ruimte zou zijn gaat Gortzak niet in mee. “Dat vind ik heel ongeloofwaardig. Volgens mij staat er best wat leeg. Het stadhuis van Hoorn heeft nog wel een vleugel vrij.” Ze vindt het ook jammer dat het gebruik van flexwoningen in Hoorn niet van de grond komt. Voor vluchtelingen maar ook voor de eigen inwoners.

“Je ziet dit in allerlei steden maar Hoorn wil er niet aan. In Purmerend hebben ze onlangs flexwoningen geplaatst. Het ziet er prachtig uit. In Hoorn is de vrees dat het een bepaalde kwaliteit mist. Ik denk dat we met de fractie toch wel weer gaan aandringen op een iets actievere rol vanuit Hoorn.”

Uitzending – 20 oktober 2021

West-Friesland heeft laten weten geen plek te hebben voor de noodopvang van vluchtelingen. Beluister het interview met Arnica Gortzak van PvdA Hoorn hierover.

West-Friesland gaat voorbij aan verantwoordelijkheid vluchtelingenopvang

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405