Westfries Museum laatste twee weken van het jaar gratis te bezoeken

16 december 2022 10:30
Museumhekken Westfries Museum in de avond
Bron: Aangeleverd

Op 1 januari 2023 sluit het Westfries Museum tot medio 2025 voor een ingrijpende renovatie, verduurzaming en vernieuwing. Vanaf zaterdag kan iedereen gratis nog één keer het museum in oude luister bewonderen. Op 31 december om 17.00 uur zal voor de laatste keer het licht doven in het Westfries Museum oude stijl. Iedereen kan hiervan getuige zijn op de Roode Steen. Samen met de stad zal het museumteam dan het licht uitdoen op de klanken van, hoe kan het ook anders, De Dijk: ‘Mag het licht uit?’. Directeur Ad Geerdink van het Westfries Museum zal hierbij de sleutel overhandigen aan wethouder Axel Boomgaars.

Met de sluiting in zicht wil het Westfries Museum iedereen de mogelijkheid bieden het museum in oude luister nog te komen bewonderen. Daarom is het museum vanaf zaterdag de laatste twee weken gratis te bezoeken. De zalen zijn nu extra magisch: het hele museum is immers gehuld in kerstsfeer.

Voor de vertolking van Charles Dickens’ A Christmas Carol moet wel een kaartje worden aangeschaft, à € 17,50. In de voorstelling neemt Hoornse regisseur en acteur Frederik de Groot alle rollen voor zijn rekening. Fluitiste Saskia van der Hall en gitarist Ronald Spanjaardt maken met hun spel de voorstelling compleet. De voorstelling Scrooge in de Schutterijzaal op 17 december om 15.30 uur of op 18, 23, 24 of 26 december om 13.30 of 15.30 uur. De voorstelling duurt een uur en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. En daarna is het in kerstsfeer gehulde museum uiteraard gratis te bezoeken. (Let op! Helaas is de laatste twee weken de VR-beleving gesloten!)

Museum dicht, website en stad open

Het museumpand aan de Roode Steen mag dan tot medio 2025 gesloten zijn, het Westfries Museum blijft volop actief: online en in de stad. Op 2 januari lanceert het museum de nieuwe website waar alle bouwkundige en archeologische vorderingen op de voet gevolgd kunnen worden. Vanaf mei 2023 opent het Westfries Museum ook een tijdelijke museumlocatie in de Statenpoort – voor de multimediapresentatie ‘Ontdek het Verhaal van Hoorn’. De educatie-activiteiten gaan intussen gewoon door in de museale Werkplaats op de eerste etage van de Boterhal.

Foto’s interieur museum: Benno Ellerbroek

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405

Nu live

Ehwald Rietveldt – Van 12 tot (T)WEEFF
12:00 – 14:00 uur

WEEFF TV