Westfries Museum opent laatste tentoonstelling voor de renovatie

6 augustus 2022 16:00
Hoge Luchten, expositie Westfries Museum

Vandaag is in het Westfries Museum de nieuwe tentoonstelling Hoge Luchten geopend. Het is de laatste expositie voor de renovatie en bevat 40 onbekende kunstwerken uit de collectie van het Rijksmuseum, verrijkt met pronkstukken uit de eigen collectie. Schilderijen over lucht boven én in steden met als thema ‘Stadslucht maakt vrij’. Ook beantwoorden inwoners van Hoorn in korte videoportretten de vraag wat vrijheid voor hen betekent.

Het Westfries Museum wil met de tentoonstelling verder werken aan de toegankelijkheid van cultuur. Ook voor mensen met een hulpvraag, vertelt publieksmanager Annemarie Pothaar. “Zo gaat stichting In Gebaren rondleidingen in gebarentaal verzorgen. Ook wordt gekeken naar de rolstoeltoegankelijkheid.” Voor mensen met een visuele beperking is er audiodescriptie waarmee schilderijen worden beschreven. Ook maakt het museum gebruik van verhalenvertellers.

Beluister onderstaand het gehele gesprek met publieksmanager Annemarie Pothaar en verteller Nico Heij.

Uitzending – 25 juni 2022

De nieuwe tentoonstelling Hoge Luchten in het Westfries Museum wordt zaterdag 6 augustus officieel geopend. Beluister het gesprek met publieksmanager Annemarie Pothaar en verteller Nico Heij.

Nieuwe tentoonstelling Hoge Luchten in Westfries Museum geopend

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405