Westfries museum realiseert bezoekersrecord

14 januari 2020 14:59

HOORN – Het Westfries Museum in Hoorn heeft in 2019 een bezoekersrecord gerealiseerd. In vergelijking met 2018 kwamen er bijna 30 procent meer bezoekers aan de deur.

Het hoge aantal bezoekers is mede te danken aan de tentoonstellingen ‘Depok, de droom van Cornelis Chastelein’ en ‘Koele Wateren’ met schatten uit het Rijksmuseum. Maar ook de nieuwe VR-productie Batavia 1627 droeg bij aan het bezoekersrecord. Het museum begaf zich in 2019 ook buiten haar muren. Dat deed zij met de theatervoorstelling ‘De Verwonderingh’ van museumdirecteur Ad Geerdink, de videoshow Twee Graden op de gevel van het museum en de vertelwandeling ‘Tabo en jij’.

Jaar van de Gouden Eeuw

Aan Weeff Radio vertelde Geerdink dat het museum ook mee profiteerde van het feit dat 2019 het jaar van de Gouden Eeuw was. Ook werd er geprofiteerd van de aanwezigheid van museumschip De Halve Maen. De stijging in bezoek vond over de hele linie plaats. Er kwamen meer bezoekers van buiten de regio, uit West-Friesland en zelfs uit het buitenland. Met voldoende aanknopingspunten waaruit blijkt dat dit fantastische resultaat waarschijnlijk niet eenmalig zal zijn.

Foto: Wikimedia

Uitzending – 11 januari 2020

Het Westfries Museum in Hoorn heeft in 2019 een bezoekersrecord gerealiseerd. In vergelijking met 2018 kwamen er bijna 30 procent meer bezoekers aan de deur.

Westfries museum realiseert bezoekersrecord

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844