Word voor even de conservator van het Westfries Museum

10 februari 2020 21:39
Westfries Museum

De voorjaarsvakantie staat voor de deur. Het Westfries Museum heeft hiervoor een speciaal programma samengesteld. Zo is er voor de jongste bezoekers een hondjesspeurtocht in het museum.

Honden in de Gouden Eeuw

Honden zijn al heel lang huisdieren. Zo heeft de schilder Jan Albertszoon Rotius in de Gouden Eeuw zichzelf vereeuwigd met zijn hond. Zo weet Ad Geerdink, directeur van het Westfries museum, aan Weeff Radio te vertellen.

Kinderen en jongeren tot 18 jaar mogen gratis het museum in. Daar wordt tot groot plezier van Geerdink door ouders veelvuldig gebruik van gemaakt.

Spugen in het Westfries Museum

Om de vele schatten in het museum te ontdekken kunnen de kinderen in de huid kruipen van Alice. Zij is de conservator van het museum. Ook leer je hoe de kunstwerken onderhouden worden. Zo mogen zilveren voorwerpen alleen met speciale handschoenen aan worden schoongemaakt. Maar bij andere voorwerpen gebruik je zelfs je eigen spuug.

Virtual Reality

Eén van de publiekstrekkers voor de oudere jeugd is de virtual reality zaal. Deze bevat slechts dertig zitplaatsen. Hier dient dan ook vooraf op de website voor te worden gereserveerd. Vervolgens kun je met een virtual reality bril op je onder andere in het Batavia van 1627 wanen.

Uitzending – 8 februari 2020

Directeur Ad Geerdink over de activiteiten in het Westfries Museum tijdens de voorjaarsvakantie

Westfries Museum in de voorjaarsvakantie

Wie deel wil nemen aan de hondjesspeurtocht of de conservator wil helpen kan dit bij de kassa aangeven. Het Westfries Museum is geopend van dinsdag tot vrijdag van 11.00 tot 17.00 en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 en gevestigd aan de Roode Steen 1 in Hoorn