West-Friese nuchterheid als wapen tegen extreme weersomstandigheden Noordkaap Challenge

3 december 2021 09:58
Noordkaap Challenge

Spanbroeker Patrick van Ammers en Lutjebroekers Roy Kok en Chris Steltenpool zijn vanochtend vertrokken voor een reis naar de Noordkaap. Zij doen dit voor stichting Hartekind.

Patrick van Ammers wil op deze manier iets terug doen voor de stichting:”Na de geboorte van onze zoon Joey kwamen we erachter dat hij een gaatje in zijn hart had. Hij was regelmatig moe en zijn hart klopte ook niet zoals het hoorde. Uiteindelijk is hij in Leiden geopereerd.” Een zware operatie voor Joey. “Maar nu gaat het helemaal perfect.”

Stichting Hartekind zet zich in voor de 25.000 kinderen die per jaar in Nederland worden geboren met een hartafwijking. Ze regelen het verblijf voor de ouders dicht bij het ziekenhuis en ondersteunen het medisch onderzoek waarmee al heel veel is bereikt. “30 jaar geleden konden ze er nog helemaal niets aan doen en nu gelukkig wel,” vertelt Patrick. “Om geld in te zamelen voor de stichting gaat mijn vriendin collecteren en wij gaan 7.000 kilometer rijden naar de Noordkaap.”

Naar de Noordkaap met ervaring op de trekker

De uitdaging komt niet helemaal uit de lucht vallen:”We hebben alle drie autocross gedaan. Ook rij ik op de vrachtwagen. En Roy rijdt af en toe op een trekkertje. Dus dat komt helemaal goed.”

De mannen dienen rekening te houden met extreme weersomstandigheden. “Het zal er niet heel warm zijn. Temperaturen van twintig graden onder nul zijn geen uitzondering. Het beste is om dat met een vierwiel aangedreven auto tegemoet te gaan.” Deze hebben ze op de kop weten te tikken in de vorm van een SsangYong uit 2000. “Een oud barreltje waar we heel wat aan hebben moeten doen. Er is ook veel verlichting op geplaatst want op de Noordkaap is het de hele dag donker.”

Met onderbroek in de vrieskou

Vrienden, kennissen, buren en een aantal bedrijven hebben het team gesponsord. Ook is er een donatiepagina geopend.  Het team is bereid om tijdens de reis een challenge aan te gaan. “Als mensen willen dat Chris en Roy in een wak springen of Patrick in zijn onderbroek achter de auto aanrent kunnen mensen dat sponsoren.” De Noordkaap Boeren verwachten woensdag of donderdag te finishen. Via Facebook is de hele reis te volgen.

Uitzending – 1 december 2021

Spanbroeker Patrick van Ammers en Lutjebroekers Roy Kok en Chris Steltenpool zijn vanochtend vertrokken voor hun reis naar de Noordkaap. Beluister hier het complete interview.

Westfriese nuchterheid als wapen tegen extreme weersomstandigheden Noordkaap Challenge

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405